ONLIVE 2 SOCIETY Weekend en Expositie | 30 maart t/m 4 mei

Scroll
De kunstenaars hopen dat dit evenement aan jong en oud zal laten zien dat de kunst is, vanuit niets iets te creëren. Zelfs met weinig middelen veel kunnen zeggen en laten zien en met het juiste gevoel de mensen kunnen raken. Daar waar inspiratie, improvisatie de bruggen mag verbinden over alle grenzen van oordelen en vooroordelen heen.

 

Tijdens de coronaperiode was en is het de verbinding tussen diverse culturen en kunstenaars die tijdens de coronaperiode afhankelijk waren van online ontmoeten. En het delen van vaak persoonlijke verhalen, kwetsbaar durven zijn, inspiratie opdoen en elkaar motiveren, samenwerkingen in live stream om zo de vaak toch eenzame periode met elkaar creatief door te brengen. Na deze voor iedereen intensieve periode, waar meerdere van ons soms worstelden met persoonlijke uitdagingen die veelal te maken hadden met geïsoleerd zijn, kwetsbaarheid, ondernemerschap in kunst en cultuur en het daarin ontbreken van financiële middelen. En het leven wat soms door bepaalde omstandigheden en gebeurtenissen onherstelbaar schade heeft toegebracht.

Hierin is de vorm van deze expositie en cross-over improvisatie weekend ‘geboren’. Deze verbinding is bruggen bouwen, daar waar anderen de brug ophalen. Luisteren door op afstand, online er te zijn en onderzoeken de mogelijkheden om te verbinden. Door samen te creëren in de meest pure vorm. Grenzen laten vervagen, letterlijk door over de grenzen van ons kleine maar prachtige land te gaan en ontdekken van en open staan voor kunstenaars in o.a. Madrid, Duitsland, Tsjechië, België, Mexico, Oekraïne. Samen werden en worden er bruggen gebouwd door kunst te delen en over elkaar heen te werken.

Het live creëren zal inhouden dat kunstenaars worden uitgedaagd te improviseren: geïnspireerd worden door te luisteren, zien en voelen. Het creatief proces is het belangrijkste onderdeel door te laten zien dat in alle kwetsbaarheid van deelnemers de kracht zit van samen verbinden. De bezoekers meenemen in een beleving en laten zien dat zelfs al ken je elkaar nauwelijks, kunst een taal is die voorbij alle grenzen gaat en hopelijk inspireert tot zelf durven open staan en creëren.

 

Wat & waar?

De expositie zal starten gelijktijdig met het ONLIVE improvisatie weekend zal zijn in de periode van 30 maart t/m 4 mei in Galerie Alphen Art, in winkelcentrum De Aarhof 41, 2406BT Alphen aan den Rijn.

In het eerste weekend 31 maart, 01 en 02 april, zal er een cross-over-improvisatie openingsweekend zijn van alle deelnemende kunstenaars, muzikanten, dansers, theater (straat)dichters, spoken-word artiesten en fotografen.

Ga voor meer informatie naar:
https://sta-art.nl/index.html 
ONLIVE (@onlive_alphenaandenrijn) • Instagram photos and videos

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Word lid
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden