Straatpraat: Alphenaren over discriminatie

Scroll

Op donderdag 16 juni vond het stadsevent ‘stem van de stad – discriminatie: wat is jouw verhaal?’ plaats in cultuurcentrum parkvilla. Het event werd gehost door mike mourits, bekend journalist van studio alphen, en werd geopend door niemand minder dan wethouder noordermeer.

De gemeente alphen aan den rijn heeft inclusie prominent in het nieuwe college-akkoord staan. “wij willen dat elke inwoner op zijn of haar eigen wijze actief mee kan doen in een sociaal inclusieve samenleving. We gaan uitsluiting van mensen tegen en bevorderen insluiting in de samenleving van mensen en groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Dit kan ik niet alleen. Ik wil graag alle alphenaren betrekken. Sámen bouwen we aan een duurzame en vitale gemeente waar het goed leven, wonen en werken is. Dit stadsevent is daar een goed voorbeeld van”, aldus anouk noordermeer. Maar hoe ervaart de gemiddelde alphenaar de stad als veilig en inclusief?

Straatpraat
Ervaren alphenaren alphen aan den rijn als veilige en inclusieve stad? Wat zou de gemeente kunnen verbeteren ter bevordering van een veiligere en meer inclusieve stad? Stichting idb, de antidiscriminatievoorziening van gemeenten in de regio's haaglanden en hollands midden en tevens organisator van het stadsevent, ging de straat op en vroeg het. Resultaat: deze video!

Bekijk hier de video.

Wil jij ook jouw zegje doen? Deel jouw ervaringen met ons! Wij luisteren naar jouw verhaal. We kunnen jou verder helpen of in gesprek gaan over jouw ideeën voor een Alphen waar iedereen zichzelf mag en kan zijn!

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden