Living Library bij Bibliotheek Alphen

Scroll

Leen een levend boek in de Living Library van Bibliotheek Alphen
Bezoekers konden een trans vrouw, laaggeletterde of iemand met een dwangstoornis. Op 1 oktober in Bibliotheek Alphen gingen ‘lezers’ persoonlijk in gesprek met levende boeken: personen waar vooroordelen of stereotypen over bestaan. 

Zou jij het begrijpen?
Wat nou als je altijd pijn hebt en je de ene dag wel kan fietsen en de volgende dag met geen mogelijkheid het bed uit kan. Misschien heb jij weleens extra gekucht als je je ziekmeldde omdat je bang was niet geloofd te worden? Dit boek doet zoiets juist niet, ze staat juist positief in het leven en ziet er altijd verzorgd uit. Toch lijdt ze al twaalf jaar aan neuropathische pijn. Hoe is het voor haar om altijd pijn te hebben en hoe gaat haar omgeving hier mee om? Tijdens de Living Library kon je in gesprek met dit levende boek over chronische pijn óf met een van de andere levende boeken. 

Living Library
Tijdens een 1-op-1-gesprek van ongeveer 20 minuten stapte men in de belevingswereld van een ander. Het is een ontmoeting, waarbij het gesprek alle kanten op kan gaan. De basis voor het gesprek vormt de titel (en daarmee het vooroordeel) van het levende boek, zoals 'kunstenaar' of 'vluchteling’. Bezoekers konden deze dag met meerdere boeken in gesprek gaan.
 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden