Campagne tegen Pesten

Scroll

De campagne ‘Pesten doe er wat aan’ wordt gesteund door het campagnelied ‘Praat erover’ en een coole videoclip van the ATP crew (Alphen Tegen Pesten), een initiatief van de Alphense kinderraad. De kinderen hebben zelf een campagne bedacht en hun budget van € 10.000 ingezet om pesten in Alphen aan den Rijn tegen te gaan. Op 29 juni 2022 is de videoclip officieel gelanceerd.

De Alphense kinderraad besloot op 2 februari 2022 om hun budget van € 10.000 in te zetten om pesten in Alphen aan den Rijn te stoppen. De kinderen hebben zelf een campagne bedacht. Naast de videoclip en het campagnelied is er ook een reeks posters en kaarten gemaakt waarvoor de kinderen zelf model hebben gestaan. De posters zijn bedoeld om op school op te hangen. De kaarten worden onder leerlingen uitgedeeld.

De kinderraadsleden hebben pestgedrag aan het begin van hun ambtsperiode in de top 3 gezet van thema's waar zij mee aan de slag wilden gaan. De campagne tegen pesten is het eindresultaat. Volgens de kinderraad is er helaas niet één antipestmethode die altijd werkt. Maar kinderen en jongeren moeten wel weten dat als je iemand pest er consequenties aan vast zitten. En dat wil de kinderraad duidelijk maken tijdens de Alphense campagne.

Klik hier voor de videoclip ATP Praat Erover - YouTube Check it out!

De activiteiten van de kinderraad zijn te volgen via Facebook, Instagram @dekinderburgemeester en op TikTok via @kinderburgemeesteraadr.

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden