130 Handtekeningen gezet bij Amnesty International

Scroll

Bij het kraampje konden petities worden ondertekend voor onder andere de vrijlating van Vahid Afkari (Iran). Hij werd opgesloten en veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf nadat hij vreedzaam had gedemonstreerd tegen politieke onderdrukking. Ook kon men ondertekenen voor "LTAY" (Lets Talk About Yes): een campagne om de dialoog over seks en instemming onder jongeren op gang te brengen en de wet over toestemming aan te scherpen.

De twee petitielijsten hebben maar liefst 130 handtekeningen opgeleverd!


Ook kon men met het scannen van een QR code rechtstreeks opkomen voor Buzaynap Abdureshit ,een Oeigoerse in China. Zij is uit haar huis meegenomen en waarschijnlijk naar een heropvoedingskamp gestuurd. Dat was in 2017, zij was zwanger en haar man heeft nooit meer iets van haar vernomen. Ook deze actie liep goed!

De bezoekers van het kraampje konden ook een GROET kaart sturen naar mensenrechtenactiviste Marfa Rabkova uit Belarus en een GROET sturen naar onderzoeksjournalist Omar Radi uit Marokko, welke beiden zijn opgepakt.

Op deze dag zijn maar liefst 12 kaarten verstuurd!


Wilt u ook nog een bijdrage leveren? Dat kan via:
www.alphenaandenrijn.amnesty.nl

 

 

 

 

 

 

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden